luni, 1 decembrie 2014

Frasinei-o manastire unde femeile nu au voie sa intre

Manastirea Frasinei este singura ctitorie unde femeile nu au voie sa intre .
Se afla in comuna Muereasca judetul Valcea .
Din localitatea Ramnicu Valcea se merge pe Drumul National 7 inspre Sibiu cale de vreo   10 kilometri pana in dreptul localitatii Gura Vaii unde se face stanga pana in localitatea Muereasca.
In aceasta sfanta Manastire regulamentul Sfantului Calinic unic in felul lui de a nu se manca niciodata carne de a nu intra niciodata femei si de a se face slujba la miezul noptii pana dimineata este pastrat cu strictete.
Denumirea manastirii este  data de padurile de frasini din zona d ateaza din 1710 cand doi monahi anume cuviosii Ilarion si Stefan s-au retras in aceste locuri singuratice ;la inceput cei doi au locuit intr-o coliba de lemn avand doar un paraclis unde se rugau .

Dupa anul 1718 cuviosii Ilarion si Stefan hotarasc sa se stabileasca definitiv acolo si sa dea o forma legala schitului pe care il infiintasera.
De aceea merg la episcopul Inochentie al Ramnicului  si Noului Severin spre a obtine binecuvantarea necesara intemeierii noului schit si aprobarea oficiala pe baza careia sa poata locui in siguranta.

Dupa 1727 episcopul le ofera aprobarea alaturi de un lot de padure si pasune.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...