luni, 30 decembrie 2019

Cuviosul Leon -un ierarh important al tarii noastre

Acest de Dumnezeu ales luminator al Bisericii si implinitor al Dumnezeiestilor porunci ravnitorul Apostolilor purtatorul de grija al saracilor si minunatul lucrator de prea mari minuni s-a nascut in Mitropolia Ravenei din parinti de neam bun iar la suflet erau mult mai de neam pentru covarsitoarea lui fapta buna pentru vietuirea cea vrednica de lauda caci nu numai dupa ce a luat Arhieria ci si mai inainte savarsea fapte bune de Dumnezeu insuflatul avand grija lucrurilor bisericesti si ocarmuirea ca un econom credincios si intelept slujind tuturor celor impreuna robi si impartind masuri din graul stapanesc .
Deci dupa ce a murit Savin cel ce fusese mai inainte Arhiereu pentru minunata lui petrecere s-a adunat toata multimea Mitropoliei Catanei din Dumnezeiasca vointa si au ales pe Leon .
Care dupa numire avea si vitejie de suflet si dadea razboi cu barbatie impotriva lupilor celor ganditi apoi se nevoia cu privegheri cu rugaciuni si cu alte fapte bune ca sa pazeasca oile nevatamate de eretici si de diavoli mustrand in fiecare zi si rasturnand reaua slavire a desartei glasuiri si vadind basmele paganilor ca un prea intelept  iar catre credinciosi era foarte milostiv si indurat dand multe milostenii cel ce-l urma pe Hristos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...