miercuri, 4 decembrie 2019

Sfântul Iustin-un sfânt important al istoriei

Sfântul Iustin Filosoful mucenicul lui Hristos s-a nãscut în pãrțile Siriei Palestinei la hotarele Samariei în cetatea care la început se numea Sihem iar mai pe urmã s-a numit Neapolis Flavie .
El a avut un tatã de neam bun și slãvit dar elin cu credința   și chiar Iustin era în aceeași rãtãcire a închinãrii la idoli mai înainte de a se lumina cu lumina sfintei credințe .
Și se îndeletnicea din tinerețe cu învãțãtura cãrții și sporea în înțelepciunea elineascã ca unul ce avea minte isteațã .
Deci deprinzându-se cu buna grãire ritoriceascã dorea sã învețe și filosofia  și la  început s-a dus la un filosof dintre stoici dorind sã înțeleagã filosofia acelora .
Și avea mare dorințã sã știe despre dumnezeire și ce este Dumnezeu .
Deci petrecând la acel filosof stoic câtãva vreme n-a putut afla nimic despre Dumnezeu -de vreme ce nici acest filosof stoic nu știa pe Dumnezeu -nici nu socotea cã este de trebuințã învãțãtura cea pentru dumnezeiasca înțelegere -pentru aceasta a lãsat Iustin pe dascãlul acela și s-a dus la un alt filosof -bãrbat pe cât se pãrea înțelept -care fãcea parte din filosofii ce se numeau peripatetici .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...