duminică, 8 decembrie 2019

Sfantul Cuvios Patapie -un sfant important al lumii

In partile Egiptului este o cetate ce se numeste Teba care o inconjoara si o adapa fluviul Nil .
Acolo s-a nascut acest fericit Patapie din parinti crestini fiind crescut in buna credinta si in frica Domnului .
Venind in varsta desavarsita a trecut cu vederea desertaciunea lumii acesteia si lasand casa parintii si prietenii s-a facut monah .
Ducandu-se in pustia Egiptului vietuia dupa Dumnezeu nevoindu-se cu postul cu rugaciunea si cu multe feluri de osteneli monahicesti si pustnicesti .
Facandu-se vestit si incepand a veni multi oameni la dansul si a-l lauda pentru viata cea plina de fapte bune si fiind suparat ca i se tulbura linistea -caci era laudat de gura oamenilor -din aceasta pricina -din aceasta pricina lasand partile Egiptului a venit la Constantinopol .
Aici facandu-si o coliba aproape de Vlaherna langa zidul cetatii s-a inchis intr-insa si se odihnea acolo ca in pustie afara numai de singurul Dumnezeu Care stie pe cei ce sunt ai Sai vorbind cu El prin neincetata rugaciune .
Dar precum nu poate cetatea a se ascunde stand pe varful muntelui asa si omul cel cu fapte bune care a venit intr-o desavarsita sfintenie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...