duminică, 15 decembrie 2019

Sfantul Elefterie -un sfant important al lumii

Cand imparatea in Roma Elie Adrian slujind cu sarguinta idolilor in acea vreme minunatul Elefterie s-a cunoscut ca o stea stralucita a carei patrie era marea cetate a Romei .
Parintii lui erau de bun neam straluciti si bogati iar maica lui s-a invrednicit de mai mare cinste si slava pentru credinta in Hristos invatata fiind de Sfantul Apostol Pavel care a botezat-o si numele ei era Antia .
Dansa nascand pe acest Sfant i-a pus numele  de Elefterie si l-a crescut bine intru buna   credinta .
Deci ajungand el in varsta l-au dat lui Dumnezeu prin mainile Arhiepiscopului Romei Anichit ca un dar cu adevarat vrednic lui Dumnezeu .
Iar Arhiepiscopul vazand pe copil cu deprinderi bune l-a pus in randul clericilor si in al cincisprezecelea al varstei lui l-a facut Diacon iar in al optsprezecelea an l-a hirotonit Preot si in al douazecilea an al vietii lui l-a ales Episcop al Iliricului .
Dar sa nu se mire cineva ca l-a facut Episcop asa de tanar caci Arhiepiscopul a vazut in acest tanar mari fapte bune fiind atat de intelept si de cuvantator incat atragea catre dreapta-credinta pe cei ce se intamplau a vorbi cu dansul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...