luni, 2 decembrie 2019

Policarp al Smirnei-un Episcop important al lumii

Slãvitul și sfințitul mãrturisitor al lui Hristos Policarp era prin naștere și creștere fiu al cetãții Efesului .
Pãrinții lui erau bine credincioși foarte bogați și milostivi .
Tatãl lui se numea Pangratie iar mama sa Teodora .
Fiind pârâți la stãpânitorul Efesului ce se numea Marcion cã sunt credincioși a trimis îndatã ostași și i-a adus la el .
Teodora era  atunci însãrcinatã cu Sfântul Policarp și a zis Marcion :"Pentru ce nu ascultați voi poruncile împãrãtești ci defãimați pe marii zei și vã închinați la Hristos ?"
Pãrinții Sfântului au rãspuns :"Noi Stãpânitorule ne-am învãțat de la Sfinții Apostoli sã credem Domnului nostru și sã ne închinãm adevãratului Dumnezeu Cel ce a fãcut Cerul și pãmântul Domnului nostru Iisus Hristos întru al Cãrui nume ne-am botezat și pe Care  Îl mãrturisim și Îl propovãduim cã este Dumnezeu adevãrat iar de la idolii cei neînsuflețiți și nesimțitori noi ne întoarcem și -i defãimãm .
Stãpânitorul auzind acestea și mâniindu-se a poruncit ostașilor de i-au aruncat la pãmânt și i-au bãtut foarte tare .
Apoi i-au bãgat în temnițã unde au petrecut multã vreme lipsiți de ajutorul omenesc tiranizându-i și omorându-i cu foamea cu setea și cu toate celelalte pãtimiri rele .
Acolo în temnițã a nãscut fericitã Teodora pe Sfântul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...