marți, 24 decembrie 2019

Sfanta Eugenia -o alta sfanta importanta a tarii noastre

Comod urmand la imparatia Romei dupa tatal sau Marcu pe cand avea 7 ani de imparatie a fost ales Eparh peste tot Egiptul un barbat cu numele de Filip si a venit din Roma in Alexandria impreuna cu femeia sa Claudia si cu fiii sai .
El avea doi fii anume Avit si Serghie si o fiica cu numele Eugenia frumoasa la chip si viteaza cu duhul despre a carei viata avem sa graim .
Noul Eparh ura foarte mult invatatura vrajitoreasca si pe neamul evreiesc si mult prigonea si pierdea pe vrajitori iar de numele evreiesc nu suferea nici sa auda .
Insa fata de crestini se arata mai bland desi-i izgonise din cetate dupa porunca imparatului lasandu-i acolo sa vietuiasca in pace si cu libertate sa slujeasca Dumnezeului lor .
El ii cinstea pentru viata lor desavarsita si iubirea de intelepciune .
Osardia lui era a se indeletnici intru intelepciunea cea elineasca in care crestea si pe fiica sa Eugenia invatand-o vorbirea cea frumoasa si retorica in amandoua limbile latineste si greceste avand sarguinta s-o vada sporind in filosofie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...