duminică, 1 decembrie 2019

Sfantul Ignatie Teoforul -un sfant important al tarii noastre

Traian luand sceptrul imparatiei romanilor Episcop al Bisericii Antiohiei era Sfantul Ignatie cel cu numele si cu lucrul purtator de Dumnezeu care a primit scaunul dupa Sfantul Evod si care a fost dupa Sfantul Clit sau Climent cel dintai Episcop al Romei .
Se povesteste despre acest Sfant Ignatie de Dumnezeu purtatorul cum ca pe vremea cand era prunc iar Domnul nostru Iisus Hristos vietuia intr-acea vreme cu oamenii pe pamant si invata pe popoare despre imparatia lui Dumnezeu atunci si parintii acestui prunc stand acolo aproape in popor si ascultand cuvintele cele Dumnezeiesti din gura Mantuitorului si avand cu dansii pe acest fiu Domnul s-a uitat la dansii si chemand la sine pe pruncul Ignatie l-a pus in mijloc si cuprinzandu-l l-a luat pe maini zicand :"De nu va veti intoarce si nu veti fi ca pruncii nu veti intra in imparatia cerurilor si cine va primi pe un copil ca acesta intru numele meu pe Mine ma primeste ."
Pentru aceasta s-a numit Sfantul Ignatie purtator de Dumnezeu ca a fost purtat de mainile intrupatului Dumnezeu .
S-a numit purtator de Dumnezeu si pentru aceasta ca si el purta pe Dumnezeu in inima si in gura sa fiind vas ales asemenea lui Pavel care a purtat numele lui Dumnezeu inaintea limbilor si imparatilor .
Sfantul Ignatie a fost mai intai ucenic al Sfantului Ioan Cuvantatorul de Dumnezeu impreuna cu Policarp Episcopul Smirnei .
Dupa aceasta cu sfatul tuturor Sfintilor Apostoli s-a asezat Episcop al Antiohiei unde a inceput a se spune mai intai numele de crestin .
Luand el ocarmuirea Bisericii cu multe osteneli si sudori semana propovaduirea bunei-credinte aratand intru totul ravna Apostoleasca .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...