luni, 27 iunie 2011

Bela Kamocsa-fondatorul unor formatii ce vor trai mereu

Bela Kamocsa este fondatorul a doua trupe ce astazi au o faima de necrezut:Phoenix si Bega Blues,insa doar o singura trupa mai apare la televizor:Phoenix.
Este un om ce a luptat ,pentru a ne mandri din punct de vedere cultural ,lingvistic si national ,si prin prisma caruia tara noastra se vede cu totul altfel.
Este un om ce a format trupa ,a carei muzica e cunoscuta azi ,de aproape toti tinerii,dar si de cei ce au apucat anii in care se canta muzica pe care toata lumea o putea intelege cu usurinta,fara sa se gandeasca undeva:"ce au vrut baietii sa spuna?"sau ce inseamna alte cuvinte.
Este un om care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,lingvistic si national,din Phoenix facand parte pe langa el si romani,astfel facand formatia sa fie "perla coroanei muzicii folk",care mai e difuzata uneori de radiouri si televiziuni,desi ar trebui difuzata mai mereu,ca tinerii sa stie sa faca diferenta intre muzica buna si muzica mai putin buna.
Este o valoare in adevaratul sens al cuvantului ,care ne face sa spunem cu mandrie :"sunt roman!",fara sa ne reproseze nimeni ,nimic.
Din pacate muzica pe care au facut-o baietii in perioada in care el traia,nu se difuzeaza la niciun radio,sa nu mai vorbim de televiziuni,iar biografia nu e inca terminata ,sper sa o termine cineva,ca sa ne putem forma o solida cultura muzicala.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...