joi, 9 iunie 2011

Ioan Luchian Mihalea-creatorul unui cor ce nu va muri niciodata

Ioan Luchian Mihalea este dirijorul ,dar si cel care a dat numele corurilor Song si Minisong ,si care ne face sa ne mandrim cu tara ,limba si nationalitatea ,dar si cu culturalitatea tarii noastre fiind o alta "perla a culturii romanesti".
Este un om care ne face sa ne mandrim cu cultura noastra ,si care va ramane in istorie ,ca fiind o "nestemata" ,despre care nu se vorbeste deloc,si despre care nu am vazut nicio carte,sau emisiuni in care sa se vorbeasca de el,dar si de muzica lui.
La radiouri ,nu se difuzeaza muzica lui ,si nu am vazut nici pe portaluri ,biografia lui completa ,desi normal ar fi ca biografia sa existe in toate librariile,asta daca ar fi.
Singura emisiune unde s-a mai vorbit despre el,dar si despre cele doua grupuri a fost "ora vesela",de la pro tv ,unde au fost difuzate si imagini cu el,copilul si sotia sa si unde au venit cei din corul "sunet",rebotezat ,dupa trecerea in legenda a creatorului ,dar si a celui care a facut ca aceste doua coruri sa existe ,insa din cele doua ,doar unul mai exista,si acela ,rebotezat ,de noul dirijor.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...