vineri, 24 iunie 2011

Maria Lataretu-o cantareata ce va trai mereu

Maria Lataretu este o cantareata care a facut oamenii sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea din punct de vedere cultural ,cantand melodii doar in limba noastra si doar pentru romani ,facandu-ne sa ne gandim mai bine ,atunci cand vorbim de tara si de nationalitatea noastra dar si de limba noastra ,deoarece din punct de vedere cultural avem cu ce ne mandri .
Melodii care au facut-o celebra :"Mai tii minte mai draga Marie" ,"Lie,lie ciocarlie"s.a,ne fac sa ne mandrim cu tara,limba si nationalitatea din punct de vedere cultural ,fiind o cantareata care a cantat doar pentru romani,indiferent unde erau acestia in tara noastra sau in afara ei .
Din pacate nu am vazut nicaieri ,nicio biografie ,si nu s-au difuzat imagini prea multe cu ea,si nici muzica in original nu se mai difuzeaza ,nici la radio,nici la televizor ,si astfel multi tineri nu cunosc diferenta dintre muzica buna ,si muzica proasta.
Este o cantareata care a fost amintita ,doar la "ora vesela",de catre nora singurului copil care traieste si acum,dar si la postul acasa ,unde i s-a amintit viata,dar si cantecele care au facut-o celebra.
Inca un motiv de mandrie pentru noi

2 comentarii:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...