vineri, 10 iunie 2011

George Pruteanu-aparatorul limbii romane

George Pruteanu a  fost ,si este in continuare un mare partizan al limbii romane ,poporului roman ,dar si al tarii noastre ,deoarece lupta ca limba sa fie vorbita,dar si scrisa corect ,si a luptat ca in reclame,sa nu se mai foloseasca cuvinte din alte limbi.
In acest sens ,a avut si o emisiune ,care a facut turul televiziunilor,care tinea doar cinci minute si care se numea "Doar o vorba sa-ti mai spun",si in care eram invatati ,cum sa vorbim corect romaneste.
Este un om care dintotdeauna a luptat pentru limba ,tara si nationalitatea noastra ,el avand in anii studentiei un cenaclu numit "Nu",care probabil dorea folosirea limbii romane peste tot.
Din pacate acum,limba romana nu mai e chiar atat de corect vorbita,de nimeni.
Ca exemplu,in emisiunile de stiri,unii prezentatori ,fac greseli de neiertat,sau la alte emisiuni,cum ar fi emisiunile de pe vremea cand Mihai Tatulici era la Realitatea,si cand a zis "cable",in loc de "cabluri",sau la pro tv,unde coregraful Mihai Petre ,din juriul "Dansez pentru tine",unde a facut o greseala imensa,spunand in loc de "contraste","contrasturi",el fiind un mare coregraf si neavand voie sa greseasca,mai cu seama pentru ca e roman!
Dincolo de toate,e un om care ii face sa se mandreasca cu tara ,limba,nationalitatea si cultura lor ,chiar si pe cei din diaspora!
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...