marți, 28 iunie 2011

Ion Popescu Gopo-un regizor intrat in istorie

Ion Popescu Gopo este un regizor care a facut filme pentru copiii ,care astazi din pacate nu este prea difuzat,mai bine zis filmele pe care le-a regizat ,nu sunt difuzate.
Din acest motiv copiii nu au la ce sa se uite ,filmele de acum cativa ani nefiind difuzate de catre televiziunile romanesti ,desi este un regizor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere national,cultural si lingvistic,si a regizat mii de filme ,pe care toti copiii ar trebui sa le vada ,dar din nefericire ,nu sunt difuzate de nicio televiziune.
Desi ar trebui difuzate ,filmele sunt lasate in videoteca ,fara a fi vazute de copiii,si uneori si de oamenii mari .
Este un regizor a carui biografie nu se gaseste nicaieri,desi ar trebui gasita,dar trebuie in primul rand scrisa ,ceea ce nu se face ,deoarece nu avem editori ,care sa isi doreasca sa faca cunoscute adevaratele valori,adevaratele personalitati ce ar trebui aratate tuturor copiilor ,dar si tinerilor care vor sa aiba o cultura solida.
Este un regizor care ar fi meritat mai mult decat premiul care ii poarta numele,si care s-a facut in 2009,acordandu-se filmelor pentru copiii.
Ar fi meritat difuzat vorbind,ca noi sa il avem in minte si vizual,nu doar printr-un premiu,deoarece este o valoare in adevaratul sens,si nu a aparut si a disparut.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...