duminică, 12 iunie 2011

Ion Voicu-un mare violonist pentru tara noastra

Ion Voicu este tatal lui Madalin ,care a fost un mare violonist ,o comoara care nu se va pierde peste timp.
Nascut in 1923,l-a avut ca profesor pe George Enescu,alaturi de care a studiat vioara.
Este un om care ne face sa ne mandrim cu tara,limba ,nationalitatea ,dar si cu cultura noastra ,fiind o "perla",un om de valoare pentru noi.
El face oamenii sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea lor ,chiar daca ,a cantat pe o vioara cu nume italienesc:Stradivarius ,facandu-i totodata si pe italieni sa fie mandri ,de viorile lor.
Este un om care,daca ar mai fi trait ,ar mai fi avut multe de zis,si multi tineri ar fi invatat vioara ,si ar fi inteles-o mai bine.
Este un om care ne face pe noi si pe romanii din diaspora sa ne mandrim,avand intr-adevar motive,fiind un om care a dat tarii muzicieni adevarati ,care nu apareau ,si nu apar in scandaluri ,precum "muzicienii de carton",care nu se pot numi muzicieni,tocmai din acest motiv.
Din pacate ,nu s-au facut prea multe lucruri ,ca numele lui sa fie dus mai departe,in afara unui festival ,si a baiatului care este un mare dirijor,dar in acelasi timp,si un foarte bun cantaret de rock.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...