luni, 20 iunie 2011

Nae Leonard-un actor despre care se va vorbi mereu

Nae Leonard este un actor care s-a nascut la Galati ,unde a fondat de altfel ,si teatrul care ii poarta numele ,facandu-ne mandri de tara,limba si nationalitatea noastra ,dar si de cultura noastra.
Este un actor ,care a facut romanii sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea lor,dar si din punct de vedere cultural,jucand doar la teatrul din Galati ,si doar in piese romanesti .
Este o "perla a culturii romanesti",care ne face sa ne mandrim si sa spunem cu bucurie :"sunt roman!",fara teama ca cineva din afara ar putea sa ne vrea raul sau moartea.
Din pacate nicio televiziune nu difuzeaza imagini din spectacole ,sau imagini cu el vorbind,desi ar trebui ,pentru ca tinerii cunosc doar teatrul cu acelasi nume ,nu si omul.
In schimb ,biografia despre el a fost scoasa in urma cu cativa ani ,si cumparata de tinerii care au apucat,poate mai sunt tineri care vor sa afle cine a fost si unde s-a nascut.
Revenind ,este un actor care ne face sa ne mandrim cu tara ,limba si nationalitatea ,neplecand din tara,si jucand doar in limba romana.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...