joi, 17 noiembrie 2011

Carol Ardeleanu-un alt scriitor care face istorie din punct de vedere literar

Carol Ardeleanu , este un alt scriitor , care a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic cartile sale fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi .
Este un scriitor , care ne face sa ne privim tara mandri, neaparand cu lucruri minore , asa cum astazi se intampla cu "vedetele de carton",care vor sa apara si nu au cu ce .
Opera :Intre operele care l-au facut cunoscut se numara si romanul "Rusia revolutionara", dar si "Diplomatul, tabacarul si actrita ",facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate , in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie din oras,o carte despre el ,viata si opera lui desi ar merita una ,fiind "un scriitor de aur ", pentru noi .
Este un scriitor , care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi in acelasi timp ,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferende , aparute pe aceasta tema sau pe altele .
Si, nu are in Braila o strada,desi ar merita una .
Nu are nici statuie, desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu numai nominal,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...