miercuri, 23 noiembrie 2011

Marcel Anghelescu-un actor care face istorie

Marcel Anghelescu ,este un actor care face istorie din punct de vedere filmografic ,dar si teatral , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este un actor ,care ne face sa ne mandrim ,aparand doar in filme romanesti ,fara a aparea in filme traduse in alte limbi .
Este un actor ,care ne face sa ne privim tara mandri ,si bucurosi chiar daca filmele cu el ,nu sunt atat de difuzate ,cat ar merita .
Filme si piese de teatru in care acesta a jucat:"-Intre filmele in care acesta a jucat, se afla si "Aventuri la Marea Neagra ",dar si "Ciulinii Baraganului" sau "Vizita" .
Din pacate , in afara portalurilor nu am vazut ,in nicio librarie in oras o carte biografica ,despre el ,viata si filmele in care a jucat desi ar merita una fiind "un actor de aur ",pentru noi toti.
Este un actor ,care ne face sa spunem cu adevarat mandri ,si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...