sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Panait Cerna-un poet de elita pentru tara

Panait Cerna (sau Stanciof), este un poet care face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un poet , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , aparand doar cu lucruri reprezentative ,asa cum ar trebui sa se intample cu toti oamenii care conteaza cu adevarat pentru tara noastra , fiind oameni care au ce spune ,insa nu au unde sa apara .
Este un poet , care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi valorile adevarate sunt promovate destul de putin ,aproape deloc .
Din pacate, nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o carte despre el ,viata si opera lui ,desi ar merita una ,fiind "un poet de aur",pentru noi si tara noastra .
Este un poet , care ne face sa spunem bucurosi si mandri in acelasi timp :"sunt roman !", si fara teama unor contre aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
In schimb ,un liceu din Braila ii poarta numele ,felicitari !
Si, nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...