miercuri, 16 noiembrie 2011

Johnny Raducanu-un cantaret de jazz care face istorie

Johnny Raducanu (sau Raducan Cretu ), este un cantaret de jazz care face istorie din punct de vedere muzical, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic desi cantecele interpretate erau scrise in alte limbi, majoritatea preluari din repertoriul international .
A participat la foarte multe festivaluri, facandu-se cunoscut chiar si peste hotare .
Este un cantaret ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,aparand la televizor doar atunci cand lua trofee sau cand scotea un album ,fara sa faca scandal ,asa cum se intampla azi cu "vedetele  de o vara" ,care nu au unde sa apara ,si vor sa spuna ceva dar nu au ce.
In cele ce urmeaza , va prezentam imagini cu el ,facandu-si meseria :
Din pacate, nu am vazut nicaieri o carte biografica despre el ,viata si cantecele lui desi ar merita una ,fiind "un monstru sacru al jazz-ului ".
Este un cantaret ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri,insa in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferente de opinie aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si,pana la ora actuala ,nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie,pana acum sper ca mai tarziu sa aiba ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu numai nominal ,nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Un comentariu:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...