vineri, 18 noiembrie 2011

Nicolae Velea-un scriitor important pentru literatura romana

Nicolae Velea este un scriitor ,dar si un povestitor important pentru tara noastra care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
 Este un scriitor si povestitor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi unele dintre cartile sale au fost traduse si in alte limbi .
Opere care l-au facut cunoscut :-Intre operele care l-au facut cunoscut ,se afla si "Intalnire tarzie",dar si schita "Poarta",care ne-au facut si ne fac in continuare sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate, nu am vazut in nicio librarie o carte biografica , despre el, viata si opera lui ,desi ar merita una ,fiind "un scriitor , si un povestitor de aur ",pentru noi .
Este un scriitor ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor controverse aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
Si, nu are nici strada , desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...