miercuri, 2 noiembrie 2011

George Calboreanu-un alt actor intrat in istorie

George Calboreanu , este un alt actor care a facut , si face istorie din punct de vedere filmografic , facadu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic .
Filme si piese de teatru , care l-au facut cunoscut :Unul dintre filmele ,care l-au facut cunoscut , este "apus de soare", facandu-ne sa ne mandrim , din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,neaparand , pentru lucruri minore , asa cum astazi se intampla mai peste tot ,cu "vedetele de carton".
Este un actor , care ne face sa ne privim tara mandri ,jucand doar in filme ,si piese de teatru romanesti ,si netraduse in alta limba .
In cele ce urmeaza ,va prezentam imagini cu el facand ce stie mai bine:
Din pacate , nu am vazut nicaieri,in afara formatului electronic ,o carte biografica despre el , si viata lui ,desi ar merita-o din plin fiind "un actor de aur",pentru natiune .
Este un actor , care ne face sa spunem bucurosi si mandri , dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor discutii in contradictoriu ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
Si, nu are nici strada ,desi ar merita una ,pentru a i se pastra memoria asa cum trebui.
Si, nu are nici statuie ,desi ar merita una ,deoarece doar difuzarea la televizor ,nu e suficienta ,ca tinerii sa il aiba in minte ,si vizual ,nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...