joi, 10 noiembrie 2011

Radu Stanca-un mare poet ,eseist si dramaturg pentru tara

Radu Stanca , este un alt poet, eseist si dramaturg , care a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el aparand doar cu publicatii ,si fara scandaluri, cum se intampla azi cu tinerii care vor sa spuna ceva , dar nu au ce .
Este un poet ,eseist si dramaturg , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,cartile fiind scrise in limba romana, de un scriitor roman ,pentru romani ,si nefiind traduse in alta limba decat a noastra .
Opere care l-au facut cunoscut :-a avut o opera destul de vasta , el fiind eseist, poet si dramaturg ,in acelasi timp ,si facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate, nu am vazut in afara portalurilor ,in nicio librarie ,o carte biografica despre el,viata si opera lui , desi ar merita una fiind "un scriitor de aur ",pentru noi .
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri, si bucurosi dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Nu are nici strada, desi ar  merita una .
Si , nu are nici statuie desi ar merita una, ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal ,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...