duminică, 27 noiembrie 2011

Cela Serghi-o alta scriitoare de aur a tarii noastre

Cela Serghi ,este o scriitoare care a facut , si face istorie din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este o scriitoare , care ne face sa ne mandrim ,aparand doar cu carti scrise in limba noastra ,si usor de inteles ,din punctul de vedere al limbajului .
Carti care au facut-o celebra :Intre cartile care au facut-o cunoscuta, se gasesc si "Panza de paianjen","Pe firul de paianjen al memoriei"-carte autobiografica ,au facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,facandu-si aparitia doar cand publica ceva ,fara a aparea cu lucruri minore ,cum se intampla azi cu vedetele de o vara ,care vor sa apara cu ceva ,si nu au cu ce .
Din pacate ,cartea autobiografica "Pe firul de paianjen al memoriei ",nu se gaseste nicaieri ,in nicio librarie din oras ,desi ar merita .
Este o scriitoare ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor diferente de opinie aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
In schimb ,nu are o strada  desi ar merita una fiind "o scriitoare care face istorie".
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual ,nu doar nominal nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...