sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Iancu Vacarescu-un alt poet important pentru tara noastra

Iancu Vacarescu ,este un alt poet al tarii noastre care a facut,si face istorie din punct de vedere literar facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim ,aparand doar cu carti scrise in limba noastra ,si doar pentru noi .
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim ,nefacandu-si aparitia cu lucruri minore ,asa cum se intampla azi ,cu "vedetele de o vara ",care nu au ce spune si vor sa apara la televizor cumva .
Poezii si volume care l-au facut cunoscut :Intre cartile care l-au facut cunoscut,se numara si "Poezii alese ",dar si "Colectie din poeziile domnului mare logofat"(1848), au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie o carte biografica despre el,viata si opera lui desi ar merita una .
Este un poet ,care ne face sa spunem bucurosi ,si mandri cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor diferente de opinie ,aparute pe aceasta tema sau pe altele .
Si ,nu are in Braila ,o strada desi ar merita fiind "un poet de aur".
Si ,nu are in Braila ,o statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu numai nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...