marți, 1 noiembrie 2011

Gina Patrichi-o alta actrita care face istorie

Gina Patrichi , este o alta actrita , care a facut si face istorie din punct de vedere filmografic , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic.
Filme care au facut-o celebra :-Intre filmele care au facut-o celebra, se numara si "Padurea Spanzuratilor ", "Morometii","Proba de microfon",si asa mai departe .
Este o actrita , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , jucand doar in filme si piese de teatru romanesti ,scrise de scenaristi romani ,in limba romana si pentru actori romani.
In cele ce urmeaza , va prezentam imagini cu ea facand ce stie mai bine:
Este o actrita , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , neaparand niciodata pentru lucruri minore, asa cum astazi se intampla .
Din fericire, are o biografie scoasa de fratele sau ,Mihai Patrichi ,care nu se gaseste in Braila ,desi ar trebui .
Este o actrita , care ne face sa spunem bucurosi si mandri, dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferente de opinie aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
In schimb , nu are o strada ,desi ar merita fiind "o actrita de aur", pentru noi.
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual, nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...