sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Liviu Ciulei-un alt regizor si actor care ne face mandri de tara

Liviu Ciulei , este un alt actor ,dar si regizor care face istorie din punct de vedere  filmografic, dar si regizoral ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,regizand doar filme romanesti ,cu scenarii scrise in limba romana si doar pentru romani.
Filme romanesti regizate de el ,si in care a jucat:-a jucat in filme precum "Padurea spanzuratilor ",dar si in alte filme,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un regizor ,care a aparut doar cu lucruri importante ,iar in zilele noastre acest lucru se intampla foarte rar ,e mai promovat scandalul decat oamenii de valoare.
In cele ce urmeaza va prezentam imagini cu el facand ce stie mai bine :
Este un regizor si actor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,neaparand la televizor pentru lucruri minore,asa cum astazi se intampla .
Din pacate,pana acum nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,si sper sa apara ,o carte biografica despre el ,si viata lui,ar merita .
Este un regizor,si actor care ne face sa spunem bucurosi , si mandri in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema,sau pe altele care nu tin de nationalitate.
Si, nu are pana in prezent nici strada ,desi ar merita una fiind "un regizor de aur",pentru noi .
Si, ar merita si o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...