miercuri, 30 noiembrie 2011

Barbu Lautarul-un cantaret care va trai mereu

Barbu Lautarul ,este un cantaret care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic  facand istorie din punct de vedere muzical .
Este un cantaret , care ne face mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,facandu-si aparitia doar la evenimente importante ,fara a aparea in scandaluri asa cum astazi se intampla ,cu "vedetele de carton",care vor sa apara cu ceva si nu au cu ce .
Piese care l-au facut cunoscut :-Si-a facut debutul ca si cobzar,si staroste al lautarilor ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din fericire ,are o carte biografica scrisa de Dumitru Corbea,despre el si viata lui ,dar si Viorel Cosma a scos cartea "Figuri de lautari ",in care de asemenea numele sau este pomenit .
Este un cantaret ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor diferente de opinie aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Nu are o strada ,in schimb desi ar merita una fiind "o legenda vie".
Nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in memorie atat vizual ,cat si nominal .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...