joi, 1 decembrie 2011

Dumitru Staniloaie-un mare preot intrat in istorie pentru activitatea lui

Dumitru Staniloaie ,este un mare preot care a facut ,si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere teologic ,fiind si un mare teolog .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic slujbele sale fiind tinute doar in limba noastra si doar ..pentru noi .
Este un preot ,care ne face sa ne privim tara mandri ,deoarece nu a slujit in nicio alta limba decat a noastra ,
Inceputul :Este trimis de Nicolae Balan ,la facultatile din Atena ,dar si Berlin si Munchen intre anii 1927-1928,pentru a se specializa in dogmatica si Istorie bisericeasca ,dar si la Paris.
Cartile care l-au facut cunoscut sunt :"Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii",la care a lucrat timp de patruzeci si cinci de ani ,si care este impartita in douasprezece volume ,dar si altele ne-au facut si ne fac in continuare mandri ca suntem romani .
Din fericire ,cartile pe care acesta le-a scos ,vorbesc si despre viata sa .
Este un preot ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor controverse religioase aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Nu are o strada,desi ar merita una fiind "un preot care a facut oamenii sa fie mandri de tara lor ",si pentru a i se pastra memoria .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte atat vizual,cat si nominal,deoarece imagini cu el nu am vazut pe niciun post de televiziune .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...