vineri, 16 decembrie 2011

Victor Mihaly de Apsa-un alt episcop de aur pentru noi

Victor Mihaly de Apsa ,este un alt episcop roman care a facut , si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural ,religios si national.
Este un episcop ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,facandu-si aparitia doar in vesminte bisericesti ,niciodata in alte vesminte .
Carti publicate :-Intre cartile publicate ,se numara si "Istoria Bisericii Universale si a Bisericii Romanesti de la origini pana in prezent"-carte in care se vorbeste despre el,dar si "Scurta istorie a Bisericii Romane Unite",care vorbeste despre biserica noastra ,dar si despre el.
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o carte biografica despre el si viata lui in intregime,desi ar merita una .
Este un episcop ,care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si,nu are nici strada desi ar merita una,pentru a i se pastra memoria .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...