miercuri, 14 decembrie 2011

Ilie Cleopa-un alt preot cu care ne mandrim

Ilie Cleopa , este un alt preot care a facut si face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,religios si national  facand istorie din punct de vedere religios .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,facandu-si aparitia doar in straie bisericesti ,si niciodata imbracat altfel .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,predicand doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si doar pentru noi .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Despre credinta ortodoxa ",sau "Valoarea sufletului ",dar si "Urcus spre Inviere ",carti care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,religios si national .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie din oras ,o carte despre el si viata lui ,in intregime desi ar merita .
Este un preot ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor controverse aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal ,nu e destul ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...