miercuri, 21 decembrie 2011

Ioanichie Balan-un alt teolog si preot care ne face mandri de tara noastra

Ioanichie Balan , este un alt teolog si preot , care a facut si face istorie din punct de vedere religios , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national , slujind doar in limba noastra  pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un teolog ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national facandu-si aparitia doar in sutana specifica ,si niciodata imbracat altfel .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Patericul duhovnicesc","Istorioare duhovnicesti",dar si "Convorbiri duhovnicesti ",sau "Viata Parintelui Cleopa",carti care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national , fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,nefiind traduse .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor o carte biografica despre el si viata lui in intregime ,desi ar merita .
Este un teolog si preot ,care ne face sa spunem bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
Nu  are nici strada ,desi ar merita una ,fiind "un om plin de dragoste pentru Dumnezeu".
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...