duminică, 18 decembrie 2011

Nicolae Neaga-un alt preot al romanilor

Nicolae Neaga ,este un alt preot al romanilor ,care a facut si face istorie din punct de vedere religios  facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national ,cartile sale fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,facandu-si aparitia doar in vesmintele specifice bisericii ,niciodata in alte vesminte .
Este un preot ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi religia nu este prea importanta pentru noi .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,nefacandu-si aparitia pentru lucruri minore ,cum se intampla azi .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Gramatica ebraica",dar si "Dictionar ebraic-roman"si "Memorii",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri desi are o carte biografica ,nu se gaseste nicaieri biografia decat pe portaluri .
Este un preot ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor contradictii aparute pe aceasta tema,sau pe alte teme ,de alta factura .
Nu are nici strada ,desi ar merita una pentru pastrarea memoriei .
Si,nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...