sâmbătă, 3 decembrie 2011

Inocentiu Micu-Klein-un alt preot care face istorie in lumea religiilor

Inocentiu Micu-Klein ,este un alt preot care ne face mandri din punct de vedere cultural,religios si national ,fiind greco-catolic roman si slujind doar in limba noastra ,si doar pe intelesul nostru ,fara a sluji in alta limba .
Este un intemeietor al gandirii politice romanesti moderne ,el fiind si episcop greco-catolic roman care incearca sa ne faca sa fim mai buni si intelegatori cu cei care au nevoie de ajutor .
Este un episcop ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi noi suntem mai putin preocupati de religie ,de alte dimensiuni fiind preocupati de dimensiunea reala .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Din istoria romanilor .Pe urmele lui Inocentiu Micu -Klein ",dar si altele ne-au facut sa ne mandrim ,fiind scrise in limba noastra ,fara a fi traduse in alta limba .
Din fericire ,trei strazi si doua licee ii poarta numele ,felicitari !
Este un preot ,care ne face  sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse aparute pe marginea religiei ,sau a altui subiect .
In schimb ,nu are o statuie ,desi ar merita una fiind "un om daruit de Dumnezeu ","al lui IIsus"si care nu a fost prea des pomenit de televiziuni.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...