marți, 6 decembrie 2011

Arsenie Boca-un preot care ne face mandri din punct de vedere religios

Arsenie Boca ,este un alt preot care a facut si face istorie din punct de vedere cultural,religios si national ,slujind doar in limba noastra si doar pe intelesul nostru .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national facandu-si aparitia doar in hainele specifice bisericii si niciodata in alte haine .
Carti pe care acesta le-a scris :Intre cartile pe care acesta le-a scris,se numara si "Cararea imparatiei",dar si "Lupta duhovniceasca",acestea facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national.
Este un preot ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman!",si fara teama unor controverse aparute pe marginea religiei,sau a altor subiecte .
Autobiografia ,si-a scris-o in inchisoare ,insa din pacate nu se mai gaseste .
Nu are ,in schimb o strada desi ar merita una ,fiind "un om al lui Dumnezeu cu adevarat",si nefacandu-si aparitia in scandaluri ,cum se intampla azi .
Si ,nu are nici statuie desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,dar si nominal .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...