marți, 27 decembrie 2011

Nicodim Mandita-un alt preot si predicator de aur pentru noi

Nicodim Mandita , este un alt preot si predicator care a facut si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural ,religios si national  facandu-si aparitia doar in sutana specifica ,niciodata imbracat altfel .
Este un preot ,care ne face sa privim spre tara noastra cu mandrie , desi religia nu este principala preocupare a noastra .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Indrumar pentru spovedanie ", "Rugaciunea lui  Iisus",dar si "Vrednicia sufletului" sau "Oglinda duhovniceasca ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national , fiind scrise in limba romana ,de un roman si pentru romani ,si nefiind traduse in nicio limba straina .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor o carte despre el si viata pe care a dus-o in intregime,desi ar merita una .
Este un preot si predicator si scriitor ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si,nu are nici strada desi ar merita una ,ca numele sa ii fie pomenit .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...