sâmbătă, 10 decembrie 2011

Vasile Erdeli-Ardeleanu-un episcop al tuturor timpurilor

Vasile Erdeli-Ardeleanu ,este un alt episcop care a facut ,si face istorie din punct de vedere religios,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national ,nefacandu-si aparitia pentru lucruri minore ,sau datorita unor scandaluri ,cum se intampla in zilele noastre .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,neslujind in alta limba ,decat a noastra .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Istoria Bisericii Universale si a Bisericii romanesti de la origini pana in zilele noastre",facandu-ne mandri din punct de vedere cultural ,religios, si national .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,o carte despre el si viata pe care a dus-o desi ar merita una,fiind "un episcop de aur ",pentru noi toti .
Este un preot ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...