duminică, 4 decembrie 2011

Constantin Galeriu-un preot harazit cu darul de a sluji in biserica

Constantin Galeriu ,este un preot care ne face sa ne mandrim ,slujind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru ,si fara cuvinte neclare .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere religios ,cultural si national ,facandu-si aparitia doar in sutana ,si niciodata in alta haina .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Sensul crestin al pocaintei ",sau "Iubirea dumnezeiasca si judecata din urma" ,care ne-au facut sa ne mandrim din punct de vedere religios ,cultural si national ,neaparand vreodata cu scandaluri ,cum se intampla azi .
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut nicaieri ,o carte despre el si viata lui monahala .desi ar merita una fiind "un preot harazit de Dumnezeu ".
Este un preot ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri in acelasi timp ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor controverse aparute pe marginea acestui subiect ,sau a altuia .
Si ,nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...