joi, 22 decembrie 2011

Ene Braniste-un alt teolog si preot care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Ene Braniste , este un alt teolog , si preot care a facut si face istorie din punct de vedere religios , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , religios si national .
Este un teolog si preot ,care ne face sa privim spre tara noastra cu mandrie , desi nu religia este preocuparea noastra principala .
Este un teolog si preot , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national facandu-si aparitia doar in vesminte bisericesti .
Carti care l-au facut cunoscut sau vorbesc despre el :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,sau vorbesc despre el se numara si "Cantarile penticostarului ", sau "Talcuirea dumnezeestii liturghii " dar si "Tipic bisericesc "sau "Liturgica generala cu notiuni de arta bisericeasca",ne-au facut si ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national .
Din pacate , nu am vazut nicaieri in afara portalurilor ,o carte despre el si viata lui in intregime desi ar merita una .
Este un preot ,care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema sau pe altele .
Nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...