sâmbătă, 24 decembrie 2011

Elie Daianu-un alt teolog al tarii noastre

Elie Daianu ,este un alt teolog al tarii noastre care a facut ,si face istorie din punct de vedere religios facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national facandu-si aparitia doar in vesminte specifice bisericii ,niciodata invesmantat altfel .
Este un teolog ,si preot care a facut  si face istorie din punct de vedere religios ,predicand doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi  niciodata in alta limba .
Este un teolog,si preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,religios si national nefacandu-si aparitia cu lucruri nepotrivite ,sau in scandaluri asa cum astazi se intampla .
Carti care l-au facut cunoscut sau vorbesc despre el :-Intre cartile care l-au facut cunoscut sau vorbesc despre el ,se numara si "Dictionarul teologilor romani",in care nu este pomenit in amanunt ,ci doar cateva randuri .
Din pacate,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor o carte despre el si viata lui in intregime ,desi ar merita una .
Este un teolog si preot ,care ne face sa spunem bucurosi cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte aparute pe seama religiei,sau a altor subiecte .
Si,nu are nici strada  desi ar merita una .
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...