vineri, 30 decembrie 2011

Alexandru Todea-un alt preot si teolog care ne face mandri de tara noastra

Alexandru Todea , este un alt preot  si teolog care a facut , si face istorie din punct de vedere religios , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national  fiind un preot care a slujit doar in limba romana ,niciodata in alta limba .
Este un preot , si teolog care a facut si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-si aparitia doar in vesmintele specifice Bisericii ,niciodata invesmantat altfel .
Este un teolog, si preot care a facut si face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, religios si national , scriind carti doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,si netraducandu-le in nicio alta limba.
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile l-au facut cunoscut ,se numara si "Rugaciunea tineretului", dar si "Pentru tine invatatoare apostola",care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national ,fiind scrise in limba noastra , fara o traducere in paralel.
Din pacate, nu am vazut nicaieri in afara portalurilor, o carte despre el si viata lui in intregime,biografia gasindu-se doar in format electronic .
Este un preot ,si teolog care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ori conflicte , aparute pe aceasta tema  sau pe altele .
Nu are nici strada, desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie , desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...