vineri, 2 decembrie 2011

Sofronie Saharov-un preot al neamului

Sofronie Saharov ,este un alt preot care a facut ,si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere national,religios si etnic ,el slujind doar in limba noastra si doar pentru noi si pe intelesul nostru .
Este un preot ,care ne face mandri din punct de vedere national,religios si etnic ,facandu-si aparitia la slujbe imbracat doar in haine specifice bisericii ,si doar atunci cand trebuia ,fara sa apara in scandaluri,asa cum se intampla in zilele noastre ,cand pana si preotii sunt implicati in scandaluri .
Ca exemplu,ce-i drept negativ il pot da pe Daniel Corogeanu ,care a supus-o unui ritual de exorcizare pe maicuta Irina Cornici .
Carti care l-au facut cunoscut :Intre cartile care l-au facut cunoscut se gasesc si "Mistica vederii lui Dumnezeu ","Din viata si din duh"sau "Fericirea de a cunoaste calea",facandu-ne sa ne mandrim dar si sa ne gandim mai mult la cum sa fim mai buni ,sa ajutam ,dar cel mai important sa nu uitam de oamenii care sufera si au nevoie de ajutor .
Din fericire ,doua carti vorbesc despre viata sa ,acestea fiind :"Hristos,calea vietii noastre "si "Iubesc,deci exist ",prin care il putem cunoaste mai bine .
In schimb ,nu are o strada desi ar merita una fiind "omul lui Iisus in adevaratul sens al cuvantului".
Este un preot care ne face sa spunem mandri si bucurosi in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor controverse starnite de religie sau de nationalitatea noastra .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...