joi, 29 decembrie 2011

Ilarion Argatu-un alt preot care ne face mandri de tara noastra

Ilarion Argatu , este un alt teolog si preot ,care a facut si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national ,scriind in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un teolog ,si preot care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national , fiind si un predicator foarte bun ,predicand doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Carti publicate :-Intre cartile pe care le-a publicat , se numara si "Viata arhimandritului Ilarion Argatu"-care vorbeste despre el ,dar si "Ilarion Argatu-duhovnic si exorcist ",si "Ne vorbeste parintele Ilarion Argatu",sau "Pe treptele suirii catre cer" sunt cateva dintre titlurile care ne-au facut si ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,religios si national  fiind scrise in limba romana, de un roman ,pentru romani  si nefiind traduse in nicio limba straina .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie o carte despre el si viata lui ,desi cartile exista .
Este un preot ,si teolog care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,sau discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Si ,nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...