sâmbătă, 17 decembrie 2011

Varlaam Motoc-un alt mitropolit de seama pentru noi

Varlaam Motoc , este un alt mitropolit de seama pentru noi ,fiind un mitropolit care a facut , si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national facandu-si aparitia doar in vesmintele bisericesti ,si niciodata imbracat altfel .
Este un mitropolit ,care ne-a facut si ne face mandri din punct de vedere cultural religios si national , facandu-si aparitia doar atunci cand slujea,fara sa apara cu lucruri minore ,cum se intampla azi .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Cazania sau Cartea de capatai ",dar si "Fonetisme arhaice si regionale ",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,nefiind traduse in nicio alta limba decat a noastra .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in oras o carte despre el,si viata pe care a dus-o ,desi ar merita una  fiind "un mitropolit de seama pentru noi ".
Este un mitropolit , care ne face sa spunem mandri si bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse aparute pe seama religiei,sau a altui subiect de alta factura .
Si ,nu are nici strada desi ar merita una .pentru a ii fi pastrata memoria .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul!
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...