joi, 15 decembrie 2011

Teofil Paraian-un alt preot care ne face mandri de tara noastra

Teofil Paraian , este un alt preot care ne-a facut si ne face mandri din punct de vedere cultural,religios si national , facand istorie din punct de vedere religios .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,facandu-si aparitia doar in vesminte bisericesti ,niciodata invesmantat altfel .
Carti pe care acesta le-a publicat:-Intre cartile publicate ,se numara si "Cuvinte pentru tineri",sau "Ne vorbeste parintele Teofil",dar si "Lumini de gand",carti care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,de catre un teolog ROMAN,care nu a tradus in alta limba cartile pe care le-a scris .
Din pacate ,nu am vazut in afara portalurilor nicio carte despre el,si viata dusa in biserica ,desi ar merita una ,ca tinerii sa ii cunoasca intreaga viata .
Este un teolog , care ne face sa spunem bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor contradictii aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si nu are nici statuie ,desi ar merita una ,pentru a-l avea in minte si vizual,nu doar nominal nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...