joi, 8 decembrie 2011

Calinic Miclescu -un alt preot care ne face mandri de tara noastra

Calinic Miclescu ,este un alt preot care a facut , si face istorie din punct de vedere religios ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national ,slujind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,facandu-si aparitia doar in haine specifice bisericii ,niciodata in alte haine .
Carti in care se vorbeste despre el :"Dictionarul teologilor romani",dar si "Maretia inmormantarilor de altadata",sau revista "Magazin istoric ",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,religios si national ,vorbind doar despre el ca preot ,fara a vorbi despre scandaluri ,el nefiind implicat in niciunul .
Este un preot ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
In schimb ,nu are o strada desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...