luni, 12 decembrie 2011

Vasile Aftenie -un alt preot care ne face mandri de tara noastra

Vasile Aftenie , este un alt preot care ne face mandri din punct de vedere cultural, religios si national , fiind un preot care nu a aparut pentru lucruri minore ,sau cu scandaluri cum se intampla azi ,in unele biserici .
Este un preot ,care a facut si face istorie ,din punct de vedere religios ,predicand doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si doar pentru noi .
Este un preot , care ne face sa ne uitam spre tara noastra cu mandrie , desi nu religia ocupa primul loc ci lucrurile cotidiene .
Carti in care este amintit:-Intre cartile care amintesc numele sau,se numara si "Istoria Bisericii Universale si a Bisericii Romanesti de la origini pana in prezent ",facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,o carte despre el ,si viata lui in intregime ,desi ar merita una fiind "un preot care dainuie peste ani ".
Este un preot care ne face sa spunem mandri si bucurosi cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor contradictii aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...