luni, 3 octombrie 2011

Alexandru Zane-un alt poet care a intrat in istorie

Alexandru Zane este un alt poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,scriind doar in limba noastra, si doar pentru noi ,poeziile nefiind scrise in alta limba, si nefiind preluate de niciun alt poet.
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere  cultural, national si lingvistic neaparand pentru lucruri minore , asa cum se procedeaza astazi.
Este un poet care ne face sa ne privim tara cu mandrie , chiar si daca nu avem unde sa promovam adevaratele valori ,deoarece unele televiziuni promoveaza non-valorile ,pentru ca acestea isi doresc sa apara .
Este un poet , care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Din pacate , nu am vazut in afara formatului electronic ,in nicio librarie ,o carte biografica desi ar merita una,fiind "un poet de aur",care va ramane in istorie.
Si , nu are nici strada , desi ar merita una .
Nu are nici statuie , desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte ,si din punct de vedere vizual,nu doar nominal,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !
 

Un comentariu:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...