marți, 18 octombrie 2011

Zaharia Stancu-un poet care va trai mereu

Zaharia Stancu este un poet care a facut, si face istorie din punct de vedere literar facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,netraducand in nicio alta limba ,niciun volum .
Volume care l-au facut cunoscut :-Intre volumele de poezie ,care l-au facut cunoscut se numara si "Descult", care il defineste ca identitate.
Este un poet , care ne face sa ne uitam spre tara noastra cu mandrie, chiar daca la televizor sunt aduse doar tinere din categoria "asa nu",si din cand in cand si tineri din categoria "asa da ",sau copiii care merita ascultati ,avand ceva de zis.
Revenind ,este un poet care ne face sa ne mandrim ,neaparand niciodata pentru lucruri neimportante, asa cum astazi se intampla cu unii dintre tineri.
Din pacate, nu am vazut in nicio librarie desi ar merita o carte biografica despre el si viata lui.
Este un poet , care ne face sa spunem mandri si bucurosi ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte aparute pe acest subiect.
Nu are nici strada , desi ar merita una fiind "un poet de aur ", pentru noi toti .
Nu are ,in Braila o statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu numai nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...