duminică, 2 octombrie 2011

Dimitrie Bolintineanu-un alt poet care face istorie din punct de vedere literar

Dimitrie Bolintineanu este un alt poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Opera:-a avut o opera destul de vasta, intre scrierile sale numarandu-se si Basme.
Este un scriitor, care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,fiind un scriitor a carui opera, vasta nu a fost tradusa in nicio limba straina,desi ar fi putut fi traduse in orice limba , daca s-ar fi dorit.
Este un poet, care ne face  sa ne privim tara cu mandrie , desi se promoveaza foarte multe nulitati,care ar trebui sa nu fie promovate ,ci foarte multe valori, modele pentru tanara generatia de azi , care are nevoie de nenumarate modele .
Din pacate, nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,in oras o carte biografica, desi ar  merita una ,fiind "un poet intrat in istorie ".
Este un poet care ne face sa spunem  bucurosi ,si mandri :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
In schimb,  un  liceu  ii  poarta  numele ,felicitari !
Nu are nici  statuie , desi ar  merita una  ,pentru  ca  tinerii sa il aiba in minte  si vizual,  nu  doar  nominal,nu e  suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...