sâmbătă, 1 octombrie 2011

Ienachita Vacarescu-un alt poet al tarii noastre de care suntem mandri

Ienachita Vacarescu , este un alt  poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Este un poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic, poeziile sale nefiind traduse intr-o alta limba , fiind lasate in limba noastra.
Este un poet, care ne face sa ne privim tara cu mandrie , neaparand niciodata in niciun scandal , asa cum se intampla in zilele noastre.
Opera.A avut , si are de fapt o opera destul de vasta , intre tipurile de poezie pe care le-a scris, numarandu-se si cea filosofica.
Este un poet ,care  a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,neaparand niciodata pentru lucruri minore.
Este un poet care ne face sa spunem mandri ,si  bucurosi in acelasi timp,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu,aparute pe aceasta tema sau pe altele.
Si ,nu are decat in format electronic , o biografie  desi ar merita mult mai mult :o carte biografica .
In schimb, un liceu ii poarta numele ,felicitari !
Din pacate nu are o statuie, desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal, nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...